Hvad er idealfælden?

De fleste af os falder i idealfælder i løbet af vores liv. Det sker typisk, når vi er uafklarede i forhold til hvad vi vil, hvad vi er gode til og hvem vi er. Når det er uklart for os, bliver vi nemt alt for optagede af, hvad der er ”det rigtige” at gøre i føle-kulturens diskurs (norm) og opstiller på baggrund af det idealer for os selv, som oftest er baseret på, hvad andre tænker, mener og forventer.

Men når vi jagter et ideal, som vi ikke har valgt med hjertet, men med hovedet, så koster det. Lige så stille bliver det viljen – og ikke lysten – der driver værket, og efterhånden kan vi mærke, at selvom det udefra set ser godt ud, er vi ikke rigtig tilfredse indeni. Det afføder oftest en udefinerbar skyldfølelse over ikke at være glade for det vi har, og derfor fortsætter vi ufortrødent med en tro på, at liiige om lidt må det sgu da blive bedre…..

Selve fælden består i, at vi ubevidst skaber et problemløsningsmønster, hvor vi bare udskifter det ideal vi forgæves har efterstræbt med et nyt, som vi så kan forsøge at leve op til, lige indtil vi udskifter det med et nyt. Det bliver uafbalancerede enten/eller løsninger og det sker på alle planer i vores samfund. I organisationsforandringer. I forbindelse med videreuddannelse. På slankekure. I ægteskaber. Og i karrierevalg.

I processen kastes der værdifulde erfaringer og guld på gulvet.

Det er en stor og unødvendig fejl, som koster DYRT både menneskeligt og på bundlinjen.

At slippe ud af idealfælden handler om at gøre op med de (for dig negative) idealer, der er styrende i dit liv, hvad enten du er bevidst om det eller ej. I løbet af et forløb med mig lærer du hurtigt ikke bare at erstatte de gamle idealfælder med nogle nye, der med tiden også vil blive knoklende og føles utilfredsstillende.

Idealfælder skal brydes, for de er skruen uden ende. Du knokler hele tiden for at nå noget, være noget andet. Du mener at løsningen ligger udenfor dig selv, og at det bliver anderledes i morgen. Men det gør det ikke. Jeg ved det, for jeg har selv været der. Det kostede mig et lille år væk fra arbejdsmarkedet, fordi jeg blev så syg af stress og min ellers meget veludviklede mentale gearkasse gik i stykker.

Det er essentielt at du kommer ind til din kerne (og der behøver ikke være langt derind) – ellers vil du, som det er meget oppe i tiden, bare symptombehandle dig ud af det, og det er lidt ligesom at tisse i bukserne en kold vinterdag for at holde varmen. Symptombehandlingen går på, at du finder løsninger, der muligvis gør at du kan holde til det lidt længere (effektivitet, systemer og alt andet, du finder på, for at holde hovedet over vandoverfladen), men det løser ikke noget som helst på den lange bane.

Kendetegnene ved at sidde fast i Idealfælden er, at du lige så stille holder op med at mærke dig selv og ikke længere er rigtig glad. Og det koster på livet, parforholdet, karrieren og alt det andet, der ellers er med til at gøre dig fuldkommen.

Lyder det velkendt og længes du efter noget andet, som du ikke præcist kan definere? Har du dårlig samvittighed over at have det sådan eftersom du udefra set lever et rigtig godt liv?

Så er du kommet til den rette, for jeg kan hjælpe dig med at få det løst og finde klarhed i forhold til, hvad der er dine drømme og hvad der er idealfælder, så vi kan fremkalde din kerne og dit fulde potentiale, som du får sat i spil, og som gør at du genfinder meningen, letheden og glæden over livet –  NU, mens du lever.

Det du måske har svært ved at forestille dig lige nu er, at du faktisk allerede har alle forudsætningerne for at gøre noget ved det. Det kræver ikke, at du ændrer dig og yder mere. Tværtimod.

Det kræver i stedet, at du holder op med at problemløse ved at give dig selv nye idealer at leve efter. Du skal holde op med at være optaget af, hvad andre synes, og i stedet finde det, der skal frem i dig. Verden skal høre den melodi, du har indeni dig, før det er for sent. Det skylder du dig selv – og dem omkring dig. Og det er det, jeg gerne vil hjælpe dig med.

Jeg lærer dig blandt andet at gøre op med andres idealer og i stedet finde frem til de idealer, der er sunde for dig og som du vil leve dit liv efter. Det handler aldrig om, at du udelukkende skal spise efter LCHF, løbe hver morgen eller sige nej til alle arbejdsopgaver, der lander på dit bord. Når idealerne er rigtige for dig, genfinder du balancen, og så er den lange og tunge kamp slut.

Jeg ved det, for jeg har selv været det igennem, og jeg ser samme transformation dagligt hos mine klienter, når de genfinder selvtilliden og troen på sig selv og dropper de tillærte idealer, som i bedste mening blev til umulige succeskriterier i stedet for hensigtserklæringer. Når vi er det sted i livet, spreder de gode ringe sig i alle vores relationer.

Derfor elsker jeg i dag mit liv og min hverdag. Jeg ved, at jeg har fundet min rette hylde. Og jeg bliver dagligt mindet om, hvor stor og positiv en forskel, det har gjort i mit liv. Skal jeg hjælpe dig med at finde din?

Jeg kan lære dig at være bevidst om dine tanker og ændre dem, så en dårlig dag og en pludselig frygt for ikke at være god nok, ikke længere får magten over dig. Den kurs jeg kan hjælpe dig med at sætte, indebærer høje ambitioner i forhold til at skabe glæde og gode resultater for dig. Forskellen er bare, at det er en rejse, der ikke vil dræne dig. Du vil i stedet generere energi og føle dig fri. Er du klar? Spørgsmålet er, hvad har du at miste, som du ikke allerede har fået nok leverpostejsliv galt i halsen af? Tør du? Skal vi sammen lave et vendepunkt i dit liv?

I august 2017 blev jeg interviewet til månedsmagasinet Liv.

I sin leder skrev chefredaktør Lea Østergård Andersen følgende om, hvad det havde givet hende, alene at blive bevidst om begrebet Idealfælden.

find styrken og det unikke ved dit personlige lederskab billede til slide-in

Velkommen, så snart du har bekræftet din tilmelding i den mail, du netop har modtaget, får du tilsendt den første del af sommerkurset.

Pin It on Pinterest