Hvor ofte bruger du din mavefornemmelse i dit lederskab?

 

Mavefornemmelsen er et meget værdifuldt ledelsesredskab, som næsten er tabu at bruge og tale om. Men i virkeligheden kan det at bruge intuitionen gøre din beslutningsproces hurtigere, lettere og lede til endnu bedre beslutninger. 

Nogle tror, at mavefornemmelsen, altså vores intuition, er noget useriøst pjat, der har med enhjørninger, glimmer og engle at gøre. For mig er det en direkte adgang til viden, som vi allerede har, når vi bruger vores stærkeste talenter.  

Mavefornemmelsen er mindst lige så vigtig som evidens, når du arbejder med ledelse – men det er en del, man sjældent taler om. Faktisk er det i mange sammenhænge nærmest et tabu at sætte ord på, hvad ens mavefornemmelse siger. Det er ærgerligt. 

I mavefornemmelsen ligger der ekstrem værdifuld viden og erfaring gemt, som bare venter på at blive brugt. Og de, som mestrer at lytte bevidst til intuitionen og kombinere den med deres evidensbaserede viden, de formår ofte at træffe hurtigere og bedre beslutninger, som er i tråd med deres værdier. 

Jeg har arbejdet med ledelsesrådgivning i årevis, og noget af det, mine kursister får mest ud af, er at lære at bruge deres intuition som et stærkt navigationsredskab. Det er meget enkelt, og der er ikke noget ved det, der er svært. Men mavefornemmelsen er en muskel, der skal trænes.  

“Jeg må ikke bruge min mavefornemmelse” 

Jeg havde for nyligt en leder igennem på et af mine lederudviklingsforløb. Hun havde taget en master i ledelse og var ansat i en større privat virksomhed. Intuition og evnen til at bruge den bevidst er altid en del af undervisningen på mine lederudviklingsforløb. Da jeg underviste holdet i intuition på det første modul var hendes reaktion: 

“Nu har jeg taget en master-uddannelse, hvor vi skal træffe beslutninger ud fra evidens, teorier og metoder. Og jeg har fået at vide, at jeg ikke skal bruge min mavefornemmelse til noget. Og nu står du her og siger det stik modsatte. Det giver rigtig god mening, det du siger. Men hvordan kan det være, at det er sådan?” 

Svaret er ikke helt enkelt. 

Vi lever i et paradigme og en diskurs, hvor den venstre hjernehalvdel, der rummer det analytiske og økonomiske, vejer enormt tungt. Der er mange, der virkelig har gode mavefornemmelser, men de tror ikke, at det har nogen betydning, fordi det ikke bliver værdisat, så derfor bliver det ikke brugt. Og det er et kæmpe tab. Det er tab af guld. Mavefornemmelse lyder som om, at det ikke har nogen værdi – men det har det! 

Bliv bevidst om din intuition 

Hvordan er det så, at man bruger sin intuition i sit lederskab, og hvornår ved man, at det er mavefornemmelsen, man kan stole på? 

Det spørgsmål møder jeg også rigtig ofte på mine lederudviklingsforløb. 

Intuitionen starter som en fornemmelse, ved at træne den kan vi skabe et kendskab, og til sidst bliver det en bevidsthed. Og når noget først er en bevidsthed, så står vi rigtig stærkt i det. Jo større kendskab og bevidsthed, du har om din intuition, desto mere kan du navigere efter den. Og det gælder på alle mulige planer – om det er i forhold til dine medarbejdere, beslutninger, idéer, inspiration, analyser… Du kan bruge den på alle områder, hvor du bruger dit talent.  

Forestil dig, at du sidder med en opgave og kan mærke, at nu spiller det. Du kan ikke rigtig forklare det. Men du ved det bare. Det er din mavefornemmelse, der taler. Din fornemmelse af, at der er noget, der fungerer, og noget der ikke fungerer. Det er der, du har adgang til din intuition.  

Og til spørgsmålet om, hvornår man kan stole på sin mavefornemmelse, så er svaret enkelt: For at kunne bruge din intuition, så kræver det, at du kan mærke dig selv. Du kan ikke bruge den, når du er bange eller føler dig presset, når du er optaget af, hvad andre mener, eller når du mangler jordforbindelse og forbindelse til dig selv. Intuitionen er altså ikke, som mange tænker, noget flyvsk – den har rigtig meget med jordforbindelse at gøre. 

Vil du blive bedre til at navigere bevidst efter din intuition?  

Kom med på mit lederudviklingsforløb, hvor du blandt andet lærer, hvordan du udvikler og bruger din intuition og kommer til at stå stærkt i dig selv. Læs mere om lederudviklingsforløbet her og ansøg om en gratis optagelsessamtale.

Du kan også komme til mit gratis infomøde i starten af januar, hvor jeg fortæller om mit lederudviklingsforløb og mit nye refleksionsrum for ledere kaldet Sjælssnaps – bestil din billet allerede i dag lige her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gennembrud

Det er kun muligt at tilmelde sig Gennembrud efter en optagelsessamtale med Cecilie Gredal.

 

Der er begrænsede pladser på uddannelsens eksklusive små hold, og samtalen sikrer os, at du er et match til holdet.

Visdom

Det er kun muligt at tilmelde sig Visdom efter en optagelsessamtale med Cecilie Gredal.

 

Der er begrænsede pladser på uddannelsens eksklusive små hold, og samtalen sikrer os, at du er et match til holdet.

Mestring

Det er kun muligt at tilmelde sig Mestring efter en optagelsessamtale med Cecilie Gredal.

 

Der er begrænsede pladser på uddannelsens eksklusive små hold, og samtalen sikrer os, at du er et match til holdet.

Leader(R)evolution

Det er kun muligt at tilmelde sig lederuddannelsen efter en optagelsessamtale med Cecilie Gredal.

 

Der er begrænsede pladser på uddannelsens eksklusive små hold, og samtalen sikrer os, at du er et match til holdet.

Teamforløb

Jeg vil gerne høre mere omkring et teamforløb hos Cecilie.

Få værktøjerne til at forandre verden med dit lederskab

Få gamechangende inspiration og indsigt, så du kan tage dit lederskab til næste niveau – direkte i din indbakke.