Personligt lederskab: Bliv fri for at føle, at du bluffer

 

80 % af alle mennesker føler, at de bluffer. De har et ideal om, at en opgave skal have været hård og svær at løse, for at de har gjort det godt. De værdi-sætter ikke deres intuitive talenter, og det berøver dem muligheden for at skabe ekstraordinært gode resultater med lethed.

Når en opgave har været nem at løse, er det for mange ledere nærliggende at tænke, at det er, fordi det bare er en nem opgave – at alle ville have let ved at løse den. De har et mere eller mindre bevidst ideal om, at et stykke arbejde skal have været svært og taget lang tid at løse for at være løst godt.

Læs også: Hvor ofte bruger du din mavefornemmelse i dit lederskab?

I langt de fleste tilfælde er opgaven nem, fordi den falder ind under deres intuitive talenter – det er altså noget, man bare helt naturligt er dygtig til qua sin talentmasse, viden og erfaringer. Og derfor ender de med ikke at bruge deres største talenter. For når vi gør dét, så er det nemt for os. Og så tror vi, at vi bluffer, fordi “det skal jo være svært”.

Men sandheden er, at vi har endnu et gear, der kan skabe ekstraordinært gode resultater med langt større lethed.

Sæt værdi på letheden

Ved at øve dig, kan du blive rigtig god til stort set hvad som helst – også selv om det egentlig ikke ligger indenfor dine intuitive talenter. Det gamle mundheld “øvelse gør mester” er sandt – til en vis grad. Du kan dygtiggøre dig og få en stor faglighed.

Men intuitionen, kreativiteten og inspirationen til, hvordan du kan være nytænkende og gennemskue komplekst stof, det har du ikke nødvendigvis adgang til. Grunden er, at det ikke ligger indenfor dit intuitive talent.

Derfor bliver du ved med at knokle og være på overarbejde, fordi du ikke har fornemmelse af, om det er godt nok. Og du bliver meget afhængig af andres anerkendelse for at bevare tiltroen til, at du gør det godt nok.

Læs også: Punkt 1 på enhver leders to do-liste bør være: Lav en not to do-liste

Når noget er let for dig, når du bruger dine intuitive talenter, så er det, at du skaber de allerbedste resultater. Det er der, hvor du er mest kreativ og bedst til at sætte ting i sammenhæng. Det er der, hvor ideerne, de ekstraordinære ideer, kommer.

Men langt de fleste har ikke værdi-sat letheden. I stedet tænker de: “Det er så nemt for mig, det må alle andre da også kunne”. Men nej, det kan vi ikke! Det er verdens største misforståelse, for det kan alle ikke. Det er det DU kan. Og det må du lære at eje, så du ikke længere er afhængig af andres anerkendelse og kan slippe følelsen af bluff.

Undgå at gå på kompromis med dig selv som leder

Hvis du ikke er der endnu, så bærer du ret sikkert rundt på et ledelsesskjold. Det er en facade, vi sætter op for at stive os selv af og passe på os selv. Facaden gør, at vi kan holde til at være ledere – også når vi skal træffe de upopulære beslutninger, tåle modstand og bære hele ansvaret. Men det er på den korte sigt, at facaden hjælper os med at holde til at være leder.

Læs også: Bærer du rundt på et ledelsesskjold?

På længere sigt er det selvsamme skjold en del af årsagen til, at du mister din kreativitet, inspiration og glæde ved at lede, og du kommer til at føle dig ensom. Det er først, når du tør smide ledelsesskjoldet fra dig, at du kan lede stærkt og inspirerende uden at gå på kompromis med din egen identitet og integritet.

Vil du gerne lære, hvordan du kan smide dit ledelsesskjold og stå stærkt i dig selv som leder?

Så kom til mit åbenhjertige og underholdende foredrag, der gør dig klogere på dig selv. Det bliver afholdt den 29. januar på Frederiksberg – billetter kan købes her.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gennembrud

Det er kun muligt at tilmelde sig Gennembrud efter en optagelsessamtale med Cecilie Gredal.

 

Der er begrænsede pladser på uddannelsens eksklusive små hold, og samtalen sikrer os, at du er et match til holdet.

Visdom

Det er kun muligt at tilmelde sig Visdom efter en optagelsessamtale med Cecilie Gredal.

 

Der er begrænsede pladser på uddannelsens eksklusive små hold, og samtalen sikrer os, at du er et match til holdet.

Mestring

Det er kun muligt at tilmelde sig Mestring efter en optagelsessamtale med Cecilie Gredal.

 

Der er begrænsede pladser på uddannelsens eksklusive små hold, og samtalen sikrer os, at du er et match til holdet.

Leader(R)evolution

Det er kun muligt at tilmelde sig lederuddannelsen efter en optagelsessamtale med Cecilie Gredal.

 

Der er begrænsede pladser på uddannelsens eksklusive små hold, og samtalen sikrer os, at du er et match til holdet.

Teamforløb

Jeg vil gerne høre mere omkring et teamforløb hos Cecilie.

Få værktøjerne til at forandre verden med dit lederskab

Få gamechangende inspiration og indsigt, så du kan tage dit lederskab til næste niveau – direkte i din indbakke.