Forandringer i liv og lederskab: Stop med at fokusere på, hvad du skal gøre af nyt

 

Når du gerne vil ændre noget i dit liv, skal du gøre det stik modsatte af det, du tror. Meget ofte har vi blik på, hvad det er, vi mangler og skal implementere af nyt, og det gør det i virkeligheden sværere at ændre de grundlæggende vaner, som står i vejen for os.  

Her i januar er vi ofte meget optaget af det nye år, og hvad vi skal gøre med det. I forhold til det har jeg nogle vigtige perspektiver, som jeg gerne vil dele med dig.  

Op til jul og i det nye år har jeg haft samtale med mange af mine kunder, som jeg enten har afsluttet, opstartet eller evalueret forløb med. Og hvis jeg fortalte dig, hvor meget de har flyttet sig på ekstremt kort tid, så ville du tro, at jeg løj – men sådan er det ikke.  

Det er fuldstændig sandt, at du også kan gå fra at synes, der er meget knokleri i dit liv til på ganske kort tid at få ro i dine relationer, glæde, inspiration og komme til at stå virkelig stærkt i dig – og være temmelig ligeglad med, hvad alle mulige andre mener. Det giver en fantastisk frihed, et megastærkt lederskab, tydelighed, loyalitet – der er rigtig mange fordele ved det.  

Fokusér på, hvor du rent faktisk lykkes lige nu 

Jeg er i bund og grund er fuldkommen ligeglad med alle de fejl, mine kunder laver og de steder, hvor de ikke lykkes i deres læringsproces. Det er derfor ikke særligt tit, at jeg stiller dem spørgsmålet “hvorfor gjorde du det?”  

Hver eneste gang vi stiller det spørgsmål, så graver vi ned i al skylden, skammen og de dårlige vaner, og vi bliver helt drænet af det. Det har fokus på alt det, som vi ikke har gjort endnu, og alle de steder hvor vi skal gøre noget nyt. Og det er jo ikke, fordi du eller jeg mangler noget at lave, vel?  

Læs også: Drop de tomme nytårsforsætter, og få hjælp til en reel og livsvaring forvandling 

Hvis vi har en skala, og du er på fem og gerne vil nå op til ti, så spørger jeg heller ikke: “Hvad skal der til for, at du kan nå til syv?” 

Det er meget, meget bedre at sige: Nu hvor du er på fem, hvad er så grunden til, at du er på fem og ikke på to? Hvad er det du gør, der virker? Hvad er det for nogle ressourcer? Hvor har du beviser på, at du rent faktisk lykkes med noget? For det er i bund og grund dét du skal gøre mere af. Du skal ændre dit perspektiv til at være langt mere ressourceorienteret, end du er vant til. 

Tænk meget om dig selv, og stræk nuet 

Vi danskere tror ofte, at ydmyghed handler om, at vi ikke skal tænke så meget om os selv. Men sådan er det ikke. Du må rigtig gerne tænke meget om dig selv. Det er faktisk virkelig vigtigt, at du synes, at dit bidrag er værdifuldt. Og det du har at sige er værdifuldt. Fordi ellers kan folk ikke høre, hvad du siger. Essensen af ydmyghed er, at når du står stærkt i dig selv med et stærkt lederskab, så tænker du ikke så meget på dig selv, men har overskud til andre.  

Ved at ændre nogle af de her perspektiver, kan du få vanvittig meget mere energi, frihed og momentum. Og du kan komme ud af den der lidt forfinede offertilværelse, man kan have som leder, hvor man tænker ”sådan er det jo”, “sådan er jobbet” og “sådan er det at være voksen”. Vi er dødtrætte af at høre os selv sige det, og vi er trætte af at have følelsen indeni. 

Læs også: Punkt 1 på enhver leders to do-liste burde være: Lav en not do to-liste 

Hold op med at tænke, at hvis bare du gør dit og dat, så bliver det hele meget bedre. Øv dig i nuet. Og vid, at det mest værdifulde, du kan give et andet menneske, er dit nærvær og din opmærksomhed, for dermed kommer de til at føle sig betydningsfulde. Lad være med at lave lange to do-lister – lav færre, gør mindre, gør det enkelt og stræk nuet. For det eneste, vi har, er faktisk vores nu. Og din fremtid er afhængig af den kvalitet, som du giver dit nu – netop nu.  

Ønsker du også mere kvalitet i dit nu og styrke dit personlige lederskab? 

Så kan du kontakte mig her. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gennembrud

Det er kun muligt at tilmelde sig Gennembrud efter en optagelsessamtale med Cecilie Gredal.

 

Der er begrænsede pladser på uddannelsens eksklusive små hold, og samtalen sikrer os, at du er et match til holdet.

Visdom

Det er kun muligt at tilmelde sig Visdom efter en optagelsessamtale med Cecilie Gredal.

 

Der er begrænsede pladser på uddannelsens eksklusive små hold, og samtalen sikrer os, at du er et match til holdet.

Mestring

Det er kun muligt at tilmelde sig Mestring efter en optagelsessamtale med Cecilie Gredal.

 

Der er begrænsede pladser på uddannelsens eksklusive små hold, og samtalen sikrer os, at du er et match til holdet.

Leader(R)evolution

Det er kun muligt at tilmelde sig lederuddannelsen efter en optagelsessamtale med Cecilie Gredal.

 

Der er begrænsede pladser på uddannelsens eksklusive små hold, og samtalen sikrer os, at du er et match til holdet.

Teamforløb

Jeg vil gerne høre mere omkring et teamforløb hos Cecilie.

Få værktøjerne til at forandre verden med dit lederskab

Få gamechangende inspiration og indsigt, så du kan tage dit lederskab til næste niveau – direkte i din indbakke.